A projektről

A Youthtainability egy hosszú távú stratégiai együttműködés a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a DYPALL és a Fénix szervezetek között.  A projekt több mint egy éve alatt három partner találkozó és egy ifjúsági szakembereknek szervezett látó út tapasztalatai és szakmai munkája során állítottuk össze a projekt eredményeként létrejött úgynevezett szellemi terméket, mely három részből épül fel.

Az elméleti háttér körbejárja a kistelepülési ifjúsági munka kihívásait, mint például a fiatalok nagyobb városokba vándorlását, hogy mit is jelent a fenntartható fejlődés települési szinten, és hogy mi az ifjúsági munka szerepe a fenntartható közösségek kialakulásában. Ezen kérdések mentén nem csak a magyar, hanem a szlovák és a portugál valóságot is górcső alá vettük, különös tekintettel a hasonlóságokra. 

A szellemi termék második része egy úgynevezett jó gyakorlat gyűjtemény, aminek fő célja a fiatalok településükhöz, és helyi közösségeikhez való kötődés érzésének kialakítása és elmélyítése. 

A harmadik pillér egy térkép, mely az ifjúsági szakember (ön)értékelésére szolgál. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokkal foglalkozó szakember maga is kötődjön a településhez, ezzel segítve a helyi fiatalok kötődésének kialakítását. A térkép segít a szakembereknek saját kötődésük feltérképezésében. 

A szellemi termék mindhárom része letölthető az “Eszközök” menüpont alatt.

Célok

A projekt fő célja, hogy teljeskörűen feltérképezze a kistelepülési ifjúsági munka szerepét abban, hogy a helyi fiatalok igazán otthon érezzék magukat a lakóhelyükön, ezzel csökkentve a kistelepülésekről a nagyobb  városokba való elvándorlásukat.

1
elért ember
1
esemény
1
ifjúsági munkás
1
szellemi termék